Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 17 апреля 2013 г.


моя професія - фотограф



З кожним роком все більше зростає популярність такої творчої професії, як фотограф. Ця обставина навіть не викликає ніякого здивування. Адже в сучасному світі кожен прагне знайти заняття, яке б дозволяло не приховувати своїх справжніх емоцій та мрій. Фотографія – найкраще для цього підходить.
Фотограф, перш за все, прагне щирості. І це не просто людська щирість, а щирість у всьому, що його оточує. Це і природа, і архітектура, і інтер’єр, і почуття. Фотографу «тісно» в традиційних рамках сучасного світогляду, як і не в змозі показати світу нічого нового, особливо в творчому плані. Світосприйняття фотомитця значно ширше і тонше. Він абстрагується від світу в пошуках чогось такого, що приверне увагу кожного, навіть байдужого до всього прекрасного.
Правда, не кожен фотограф – творча особистість. Доступність професійного обладнання і хороший заробіток від фотозйомки сприяли тому, що достатньо велика кількість особистостей, які займаються фотографією, - це прості любителі. Їх кругозір практично не відрізняється від того, що притаманне звичайнісіньким людям з традиційним мисленням. Роботи таких «профі» - скупі, стандартні і нецікаві. Вони здебільшого є неякісною копією справжніх шедеврів у царині фото.
Як би там не було, а справжнього фотографа розпізнати легко. Слід пам’ятати, що це - творча людина. І як усі творчі особистості, вони виглядають не так, як переважна більшість людей, а – по-творчому. Вони не будуть акцентувати свою увагу на модних постановках, вміннях майстерно володіти програмами з обробки фото чи іншими банальними речами. Основна їх увага буде зосереджена на емоціях і почуттях.
Для влучного кадру професіонали у напрямку фотомистецтва можуть об’їздити цілий світ. Так, пошук старовинної атмосфери і духу культури штовхає до того, щоб відвідав фотограф Львів та інші старовинні міста з багатою історичною спадщиною. Але існують й інші, хоча й молоді, населені пункти України, які можуть бути не менш цікавими. Так, якщо для себе відкрив фотограф Івано Франківськ, він знову і знову захоче повертатись у цей край, бо саме тут панує невимушена атмосфера спокою та затишку. Не менш цікавими стануть міста Київ, Одеса, Луцьк та інші.
Зрештою, вибір місця для фотозйомки – справа смаку і творчих пошуків. Головне – це натхнення і ціль, яку перед собою ставить фотограф.



1 комментарий:

  1. The Casino's Newest - Dr.MD
    With 양산 출장샵 over $1.7 billion in net revenues, and the 강릉 출장안마 largest gambling venue in 동해 출장샵 the U.S. at the end of 나주 출장안마 last year, the gaming company's brand has become 성남 출장안마 one of

    ОтветитьУдалить